Stem på bedre partihjemmesider

En gennemgang af partiernes hjemmesider afslører en mærkelig tendens: De partier, der ser ud til at gå frem, har også valgets fedeste sites. Lige bortset fra Dansk Folkeparti, som tager prisen for det kedeligste.

Mest gang i den er der hos Socialdemokraterne og Liberal Alliance, der åbner på direkte videoer med partilederne i front og i nærkontakt med brugerne. LA byder dog på betydelig højere billedkvalitet end socialdemokraternes delvist uskarpe YouTube-agtige klip.

Til gengæld er video et fremtrædende element hos socialdemokraterne, der arbejder professionelt med visuel kommunikation i langt højere grad end andre partier. Venstre har en enkelt Lars Løkke video på forsiden af sitet, som dog virker uoverskueligt og rodet, og hvor mange klik leder ind til – alenlange, teksttunge pdf’er!

De konservative forsøger sig også, med en Søren Pape-video, men på et site, som skæmmes af dårligt design og ikke er optimeret til mobil og tablet. Det sidste gælder også Dansk Folkepartis hjemmeside, der vist har et par år på bagen.

Meen – det visuelle indtryk hos DF passer til budskabet: Vi forandrer os ikke!

Brugen af farver viser også interessante sider af partierne. Hos Alternativet er de så grønne, at Uffe Elbæk har fået placeret en skriggrøn play-knap lige midt på næsen i en præsentationsvideo. Den grønne farve er rimelig påtrængende overalt på sitet, som ellers et overskueligt og responsivt og bygget op i tidens designtrend med kasser (tiles) som  navigationssystem.

Socialdemokraternes røde er blevet en smule mere udvandet tidligere og nærmer sig noget man i modebranchen ville kalde en mættet ‘peach’. Også Enhedslisten eksperimenterer lidt med den røde og er nok mest ovre i noget cyklamen. Det er i hvert fald langt fra, at man ser det røde flag smælde. Mest rød er nok i virkeligheden SF, der har travlt med at finde tilbage til rødderne.

Venstre og Dansk Folkeparti fastholder farven blå, mens udfordreren, Liberal Alliance har frigjort sig og deler i sit logo en orange kulør med Kristendemokraterne.

De radikale er splittet mellem en blå og en lyserød-violet. Tja tja bum bum.

Godt valg!

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar