Rift om digitale projektledere

Skærmbillede 2014-12-29 10.10.52Jobmarkedet efterspørger i stigende grad digitale projektledere til kommunikationsafdelingerne.

Digital projektledelse kan blive en ny journalistisk og kommunikationsfaglig disciplin.

Forbrugerrådet Tænk, Forsvaret og Statens Museum for Kunst er tre af de organisationer, der i efteråret 2014 har søgt efter digitale projektledere med forstand på kommunikation.

Det kan skyldes flere ting:

  • at det nu er blevet klart, at digitale platforme skal udvikles af folk med forstand på kommunikation og indhold og ikke kun af designere og teknikere, og
  • at teknologien og scenariet omkring sociale medier udvikler sig så eksplosivt, at kommunikationsafdelinger og medier kontinuerligt er nødt til at have digitale projekter i spil for at følge med.

Journalister og kommunikationsfolk er med andre ord nødt til at have en basal viden om webudvikling og sætte sig ind processen og i det teknologiske maskinrum.

Det er nødvendigt for at kunne  træffe de rigtige valg og for at kunne matche videnniveauet i de digitale bureauer. Ellers får man mange håbløse forløb hvor man ikke lige får den rigtige løsning, hvor budgettet skrider og alle bliver stressede.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar