https er blevet gratis

For få år siden kostede det flere hundrede dollars at få oprettet et SSL-certifikat. Nu kan man kryptere hjemmesiden uden afgift.

Dermed forsvinder en af barriererne for, at også mindre sites kan sikre deres indhold mod misbrug af transaktioner og indhold. Google indførte kryptering på sin søgefunktion i 2013 og “ranker” i dag sites, der bruger SSL, højere end ikke-krypterede sites.

SSL står for Secure Sockets Layers. Et SSL-certifikat sikrer, at alle data, der sendes mellem den besøgende og ejeren af hjemmesiden, bliver krypteret og kun kan læses af de to parter. Hvis en side er sikret med SSL, vil adressen i webbrowseren være tilføjet et ‘s’, se  f ex borger.dk

En nyere og mere sikker version af SSL er TLS (Transport Layer Security), læs om forskellen her

SLL anvendes, når brugeren skal sende formularer med personlige eller fortrolige oplysninger videre via en hjemmeside. Kryptering er lovpligtig, hvis man skal afgive af cpr-nr. eller kreditkortoplysninger og bruges i forbindelse med alle former for køb, bestillinger eller kommunikation med offentlige og private organisationer og virksomheder.

I øjeblikket er er tendensen, at hele sitet bliver krypteret, og det giver rigtig god  mening, sagde journalist og krypteringseksperten Hanno Böck i slutningen af marts 2016 på en konference om datasikkerhed.

Han fremhævede, at mange er forbeholdne over https-løsningen, fordi de har en forkert forestilling om, at den gør sitet langsommere. Nyhedssites er nogle af dem, der sjældent bruger https. Det skyldes blandt andet, at det giver problemer med at tracke trafikken, når online-reklamer bliver lagt ind i et krypteret site. Hanno Böck anbefalede i øvrigt at bruge den nye og mere sikre TLS-protokol.

Her er links til to tjenester der tilbyder gratis SSL-certifikater:

https://www.startssl.com/

https://letsencrypt.org/

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar