Duck dig for Google

Har du hørt om DuckDuckGo? Om Quant, Clicky eller Chartbeat? Alle er værktøjer, der bryder Googles dominans indenfor søgning og tracking på internettet.

I lyset af  brugernes stigende skepsis over at lægge massive mængder data hos den amerikanske søgegigant er det måske alternativer, som er værd at tjekke ud.

Her er nogle eksempler.

Søgemaskiner:

Franske Quant ligger stadig kun i betaudgaven men løfter allerede sløret for en smukt designet søgemaskine med en funktionel og overskuelig venstremenu og integreret søgning på sociale medier. Desværre har Quant endnu ikke tilpasset maskinen til dansk. Til gengæld er privacy, altså beskyttelse af brugerdata, selve kernen i forretningsmodellen, læs mere her

DuckDuckGo har med mottoet Smarter search without the tracking også lagt afstand til storebroderen Google og fås også på dansk. En simpel søgning afslører dog, ligesom hos Quant, at indekseringen af siderne på nettet stadig langt fra er fuldendt. Til gengæld er det tydeligt og brugervenligt, hvad kilden til søgeresultatet er:

Skærmbillede 2015-08-07 13.37.05

Analytics:

Clicky er et web-analyse værktøj, som kun er gratis op til 3000 sider og derefter koster mellem 10-20 dollar om måneden. Flere amerikanske anmeldelser rater det højt og angiver det som et realistisk alternativ til Google Analytics.

Chartbeat har features som gør værktøjet interessant for sites med høj produktion af indhold, f ex nyheds- og magasinsider. Ingen gratis version. 50 dollars om måneden pr. 1000 besøgende.

StatCounter er ikke vel-designet men har grundfunktionerne på plads – og så er værktøjet gratis.

Adobe Analytics: En dyr og effektiv enterprise-løsning, som kan integreres med apps.

Læs mere om alternativer til Google her:

http://www.shounakgupte.com/best-google-analytics-alternatives-for-2015/

http://searchenginewatch.com/sew/how-to/2343048/escape-google-with-these-12-search-engine-alternatives

https://85ideas.com/beginners-guide/best-wordpress-google-analytics-alternatives/

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar