Dansen om den store data

Før du går i gang med dit næste digitale projekt, er det en god ide at tage højde for udviklingen omkring Big Data. En webplatform genererer digital information, som i kombination med andre data kan bidrage til organisationens eller virksomhedens forretningsstrategi.

Big Data  vil i løbet af få år indgå som en helt naturlig del af virksomheders og organisationers kundeanalyser, IT- og forretningsudvikling.

Derfor får området betydning for, hvordan kommunikationsfolk, konceptudviklere, designere og udviklere arbejder fremover.

Indsamling af Big Data vil foregå både fra interne datakilder og eksternt fra sociale medier, kundesupportsamtaler, fotos etc.

Den nye informationsstrøm bliver en vigtig kilde til forståelse, når det gælder borgeres, kunders og medlemmers ønsker til nye produkter og services.

Trods al hypen findes der ikke ikke nogen endelig definition af begrebet. Så her er et nogle pejlemærker.

Fire V’er

Den gængse oversættelse af begrebet af Big Data arbejder med fire engelske V’er: Volumen, Velocity, Variety og Veracity

  1. Volumen Mængden af information er gigantisk og måles i  terabytes og petabytes. ( 1 000 000 000 000 000  byte)
  2. Velocity – Hastighed – Big data er ofte tidsfølsomme og skal omsættes hurtigt for at udnytte værdien optimalt
  3. Variety Big data strækker sig ud over strukturerede data og rummer ustrukturerede data af alle slags: tekst, lyd, video,logfiler etc.
  4. Veracity – Rigtighed eller sandfærdighed – udfordringen med at validere denne type data.

Forbedret indsigt

Analysevirksomheden McKinsey har et bud på en definition, som lyder sådan her:

En altomfattende betegnelse for indsamling af datamængder så store og komplekse, at de bliver svære at behandle ved hjælp af traditionelle datastyrings værktøjer eller databehandling applikationer.

Gartner føjer til, at der er tale om information

der muliggør forbedret indsigt, beslutningstagning, og procesautomation.”

Og endelig har professor Chee-Wee Tan fra CBS i et interview med undertegnede defineret Big Data som data, der ikke stammer fra virksomhedens interne IT-systemer eller digitale platforme men dem, som kommer væltende ind over virksomheden eller organisationen udefra.

Fælles for Big Data er, at der er tale om information, som er det svært for traditionelle IT-systemer at håndtere. Derfor er Open Source platformen Hadoop vokset hurtigt de seneste år.

Hadoop kan i modsætning til mere traditionelle IT-informationsstyringsværktøjer håndtere og organisere store mængder ustrukturerede data, der ikke stammer fra regneark og andre tabel-systemer.

Hadoop bruges af nye spillere som Amazon, eBay, Facebook og Netflix til at registrere data om brugernes adfærd.


Du kan komme til webinar om Hadoop her: http://www.gartner.com/webinar/2855227

Danmark har et Big Data community, find det her

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar