Brugerne bestemmer længden

At organisere indhold på en hjemmeside er en kunstart under stadig udvikling. Den nye udfordring er, at mange læser nyheder og artikler på smartphones. Måske er det en ide at lade brugerne vælge, hvor lange afsnittene skal være.

Det gør blandt andet journalist-sitet Futureof.news, som lægger tekstafsnit ind i en accordion (luk op og i) feature. Den fungerer især godt i simple spørgsmål-og-svar interview.

Et eksempel er interviewet med content specialist på SmartNews, Rich Jaroslovsky. I toppen af siden ligger video med godbidder og hovedpointer. I tekstdelen ligger der nogle få liniers svar under spørgsmålene, og brugeren kan klikke “Show more”, hvis han eller hun vil læse hele afsnittet.

Tekstmængden bliver mindre massiv, og man kan vælge at gå i dybden med de spørgsmål, som har størst interesse.

Se interviewet her (det handler om faldgruberne ved personalisering og er i øvrigt spændende).

At mobilen for mange er blevet  den foretrukne device har ændret på en række af de tommelfingerregler, som gjaldt, dengang pc’en var hovedkilde til information. Content marketing-rådgiveren Neil Patel fremhæver, at eyetracking undersøgelser fra pc-brug ikke kan overføres til mobilen.

Han gør op med den gamle læresætning om, at brugerne læser i en F-form fra venstre mod højre og derefter scanner rundt. På mobilen er læsningen centreret omkring midten. Der er heller ingen grund til at skrive kort til mobilen. Læserne vil gerne læse langt – men de vil også gerne kunne overskue indholdet.

Derfor handler det, som det egentlig altid har gjort, om at skære ind til benet, undgå overflødige ord og skabe korte, fængende overskrifter.

Læs Neil Patels indlæg her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar